Dobrý den,
jelikož se snažíme o snížení počtu cest do ne zrovna blízkých měst pro zásobování masem, snažíme se přijít na způsob jeho skladování u nás na základně. Paní z hygienické kontroly nám daly neúplné rady (mrazák co má digitální ukazování teploty). Dále ve vyhlášce 106/2001 Sb., stojí, že se mají potraviny skladovat za podmínek stanovených výrobcem, což je konkretizováno v příloze, tedy potraviny které se takto skladovat nedají musí být neprodleně tepelně zpracovány nebo ihned vydány ke konzumaci. Je tedy maso skutečně potravinou, která se nedá skladovat, nebo existuje nějaký způsob jak jej skladovat?
Děkuji za odpověď.
Odpověď:
Dobrý den,
maso jako potravina se při dodržení stanovených hygienických požadavků skladovat dá, ale obáváme se, že lepší doporučení, než od místně příslušné hygienické stanice nedostanete (oni Vás pak přijedou zkontrolovat, pokud Vám tedy něco poradí, mělo by jim to později stačit). Obraťte se tedy na místně příslušnou hygienickou stanici, ať Vám (ideálně písemně) doporučí vhodný postup v daném případě.
AK Mgr. Alena Hájková