GDPR a prezenční listina

Dobrý den, prosím moc o laskavou pomoc. Obrátil se na mě kamarád. Pomáhá s organizováním střelecké soutěže. V minulosti psali "Prezenční listinu a Souhlas se zpracováním osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb." do jednoho dokumentu. Byla to prezenční listina se spoustou údajů k osobě. Na jednom řádku bylo jméno, příjmení, zbrojní průkaz, průkaz zbraně, telefon, email. Řádek končil podpisem. Pod názvem dokumentu = Prezenční listina a souhlas se zpracováním osobních údajů dle 101/2000 Sb" byl text, že účastník vyjadřuje svůj výslovný dobrovolný souhlas pořadatelům střeleckých závodů v souhlasu se zákonem.... se zpracováním svých osobních údajů v rozsahu uvedeném v prezenční listině za účelem registrace, evidence a vyhodnocení závodu a souhlas k zasílání informací o pořádaných akcích. Účastník akce má právo svůj souhlas kdykoli odvolat a to písemnou formou. Odvolání souhlasu je účinné okamžikem jeho doručení. Moc prosím o odpověď, zda mohou v tomto duchu pokračovat nebo je nutno udělat prezenční listinu samostatně a pak dát každému soutěžícímu k vyplnění souhlas se zpracováním osobních údajů a zda je možno evidovat číslo zbrojního průkazu a zbraně. Moc děkuji

— Ingrid Vyroubalová

Odpověď:

Dobrý den,

komplexně zpracované informace k problematice GDPR ve spolcích naleznete zde: http://poradna.crdm.cz/index.php/gdpr. Na tomto odkazu naleznete také náležitosti souhlasu se zpracováním osobních údajů, který by měl obstát z pohledu nařízení GDPR. Doporučujeme souhlas a prezenční listinu zpracovávat zvlášť tak, aby prezenční listina sloužila jen pro interní potřeby pořadatele střelecké soutěže.

AK Mgr. Alena Hájková

 

Poslední revize: 20. 8. 2018

Komentář

Přidat komentář

Povinné, nezobrazí se.

Ochrana proti spamu.

Nenašli jste odpověď?

Prohledali jste všechna témata a stále nemůžete najít odpověď na svoji otázku?
Zkuste položit dotaz.

Položit dotaz